tiistai 21. tammikuuta 2014

Humppilan rautatieasema

Humppilan rautatieasema avattiin käyttöön 1876 valtion Turku-Toijala-radan valmistumisen yhteydessä. Aluksi liikennepaikan nimenä oli Koivisto, mutta se muutettiin kunnan nimen mukaiseksi kaperaiteisen Jokioisten rautatien valmistuttua. 1983  valmistunut nykyinen asemarakennus korvasi vuonna 1973 tulipalossa tuhoutuneen alkuperäisen asemarakennuksen.

Turku-Toijala-radan sähköistämisen, sekä muiden uudistusten myötä aseman raiteille saatiin sähköistys vuonna 2000. Saman vuoden maaliskuussa aseman lipunmyynti palvelut lopetettiin, jonka jälkeen se oli välillä taiteilijan ateljeetilana. Sittemmin asemarakennus on suljettu kokonaan ja asetettu myyntiin.

Samalta liikennepaikalta liikennöivät vuosien 1898-1974 aikana myös Jokioisten rautatien junat, sekä vuodesta 1994 lähtien Jokioisten museorautatien  junat omalta liikennepaikaltaan hieman sivummalta.
Nykyään Humppilan rautatieasmea toimii pajana, jossa työttömät voivat kokoontua työpäivän mittaiseksi ajaksi tekemään tekstiilitöitä tai teknisiätöitä. En päässyt sisälle kuvaamaan, koska rakennus laittaa ovensa kiinni kello 15.00, jolloin vasta pääsen koulusta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti