tiistai 6. tammikuuta 2015




Nukkejen muodonmuutos
 
 
 
Yli sadan vuoden aikana maailmassa on tapahtunut suuri harppaus mm. teknologian kehityksessä.
Tämä kehitys on myös vaikuttanut erilaisten lelujen muodonmuutokseen. Puusta käsin valmistetut leikkiautot ovat vaihtuneet hienoihin ja yksityiskohtaisiin muovisiin leluautoihin. Mutta kuitenkin, tyttöjen nuket ovat ehkä käyneet läpi suurimman muodonmuutoksen kaikkia muita leluja vertaillessa.





 

Yllä olevassa kuvassa istuva nukke on yli sata vuotta vanha. Sen nimi oli Mirjam Lemmikki. Se on tehty 1900-luvun alkupuolella ja sen omistaja ja tekijä oli tuolloin Kuhalan koulussa opiskellut Eeva Virtanen. Hän oli 11-vuotias nuken tehdessään.
Tämän kaltaisia vauvaa muistuttavia nukkeja on vielä tänä päivänäkin käytössä noin alle 6-vuotiaiden lasten käytössä. Kuitenkin myös ne ovat kehittyneet ja niihin on lisätty mm. erilaisia äänitehosteita.
 
 
 
 
Nykyään nuorten tyttöjen keskuudessa on uusi leluvillitys, jonka innoittamana on tehty mm. TV-ohjelmia tästä nukkesarjasta. Kyseessä on Monster High nuket, jotka ovat kauniita nukkeversioita erilaisista hirviöistä kuten ihmissusista, vampyyreista ja muumioista. Nuket ovat suuressa suosiossa n. alle 10-vuotiaiden tyttöjen keskuudessa. Yllä olevasta kuvasta huomaa yli sadan vuoden kehityksen nukeissa. Vasemmalla on käsin tehty Mirjam-nukke ja oikealla Monster High zombie-nukke.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti