torstai 23. lokakuuta 2014

KESTÄVÄMMÄT KENGÄT

Nämä taniaiset eli virsut josta tämän kuvan piirsin on sirot ja vähän käytetyt. Ne ovat taivuteltukoivun tuohesta.

Taniaiset ja pusikkaat ovat lounaishämäläisten nimityksiä virsuille. Nimitys tulee koivuntuohta tarkoittavasta sanasta "Tano".
Siihen aikaan kun virsuja käytettiin ne kestivät kesällä yhtämittaista käyttöä noin parisen viikkoa. Talvella niitä käytettiin vain aamutossuina tai navetta-kenkinä monien villasukkien kanssa.
1700-luvulla tuohenkiskonta oli Lounais-Hämeessä tuottoisa sivutoimi. Tuohenkiskojat kuljettivat niputettuja koivuntuovia myytävänä Turkuun ja Hämeenlinnaan


Nykyajan kengät ovat paljon kestävämpää mallia kuin ennen käytetyt virsut. Kengissä on kunnon pohjat sekä muualta ne ovat yleensä nahkaa tai kangasta. Nykyään kengistä tehdään niin lämpimiä, että niillä voi kulkea talvisin ilman villa sukkiakin. Kenkiä on myös erittäin paljon eri mallisia.

Piirsin tähän esimerkiksi Vans malliset kengät. Vans-yhtiö perustettiin jo vuonna 1966, mutta meni 1980-luvulla ajautui konkurssiin. Kuitenkin Vans aloitti toimintansa uudelleen vuonna 1991. Nyt brändin tuotteet ovat levinneet maapallon joka kolkkaan ja Vans valmistaa kenkien lisäksi myös muita asusteita ja vaatteita. Nykyään Vans-kengät ovat löytäneet tiensä jokaisen muotitietoisen sydämeen.

  1. Emma Willman 14a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti