tiistai 11. maaliskuuta 2014


Tämä reki on löydetty vuonna 1700 - luvulla muodostetusta Wiksbergin kartanosta.
Reki on maalattu harmaanvihreän ja harmaan sävyillä, sekä koristeltu antiikin taruhahmoja muistuttavin medaljongein. Reki on tyyliltään kustavilainen, eli tehty Ruotsin kuningas Kustaa kolmannen valtakaudella, joka oli 1700-luvun lopulla. Reen penkkien kangas on niin ikään koristeltu maalaamalla.
        Perimätiedon mukaan reen ensimmäinen omistaja oli suomalainen Gustaf Mauritz Armfelt, kuuluisa hovimies, poliitikko ja soturi Ruotsin ja Venäjän hoveissa. Hänellä kerrotaan olevan paljon rakkaussuhteita pitkin vaiherikasta elämäänsä ja reellä hän saattoi kuljetella kulloista mielitiettyään ja ajaa rakkausseikkailuihinsa.
Reen Forssan museon kokoelmiin lahjoitti Wiksbergin kartanon omistaja, Axel Stålström.

Kuva on Forssan museon Facebook sivulta.
Nykyään vaiherrikasta elämää elävät teinit ajavat rakkausseikkailuihinsa ja kulkevat senaikaisten rakkaidensa luokse hieman erinlailla.
Monet nuoret ajavat pärisevällä mopoautollaan, musiikki lujaa pauhaten.
Vielä muutamia vuosia sitten mopoautoilla ajoivat vain liikuntarajoitteiset ja vanhukset, mutta nykyään se on hyvin suosittu kulkuväline nuorten keskuudessa. 
Mopoautoa pidetään nykyisin skootterin korvikkeena, ja se koetaan tarpeettomaksi kun nuori saavuttaa ajokorttiin vaadittavan iän.
Vielä vuoteen 2013 asti mopoautoa saikin ajaa skootterikortilla, mutta vuoden lopussa tulleen lakiuudistuksen takia on nykyisin mopoautoa varten ajettava erillinen kortti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti