maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kahvipannu ennen ja nyt


Kahvipannut on perinteisesti valmistettu kuparista, mutta niiden sisäpinta on pitänyt tinata, koska kupari on myrkyllistä. Tina piti kuitenkin uusia aika ajoin. 1950-luvulla pannuja alettiin yleisimmin valmistaa emaloidusta teräksestä ja sen jälkeen markkinoille tulivat ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut, joita jotkin valmistajat tuottavat edelleenkin.


















Nykyään kahvit tosin keitetään yleisemmin kahvinkeittimillä kuin pannuilla, mutta pannukahvin suosijoitakin on vielä. Kahvinkeittimien yleistymisen johdosta vain noin kymmenesosa kaupoissa myytävistä kahvinporoista on pannujauhatettua.
Ennen kahvinkeitinten saapumista pannulla keittäminen oli yleisin, ennen toista maailmansotaa lähes ainoa tapa kahvin tekoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti