keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kameroiden kehitys


Rullafilmikamera Rolleiflex on noin 1920-1930 lukujen vaihteelta. Sitä ruvettiin valmistaa Saksassa vuona 1929 Rollei nimellä. Rolleiflexin sisälle asetettiin filmirulla, jonka ruutua siirrettiin vivulla. Kameran yläosassa on kokoontaitettava tähtäin, josta kuvaaja katsoi, että tuleeko hyvä kuva. Rolleiflexit ovat hyvin pitkäkestoisia ja monipuolisia toimintoja sisältäviä.
   Kuvassa oleva kamera on tällä hetkellä Forssan museossa, mutta kamera on kuulunut Esko Aaltoselle. Aaltonen opiskeli Helsingissä ja sieltä valmistuksen jälkeen hän palasi takaisin Forssaan ja perusti Forssan lehden. Hän myös teki aloitteen Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen perustamiseen ja on ollut myös kustannusosakeyhtiö Gummerruksen johtajana ja Turun yliopiston sosiologian professorina. 

   Nykyään Rolleiflex kameroita pidetään hyvin arvokkaina ja keräilyharvinaisuuksina. Rullafilmikameran tilalle on tulleet erilaiset pokkarikamerat ja järjestelmäkamerat. Niistä tunnetuimpien joukossa on Nikon, joka on japanilainen elektroniikka-alan valmistaja.
                                               Kuva vanhanaikaisesta rullafilmikamerasta.

                Kuva uuden aikakauden tyylisestä järjestelmäkamerasta.

Eveliina Karikytö 14C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti